....

Sweet Cabaret va ofera fantezii dulci de ciocolata, o simfonie de senzatii...de lunga durata...


Un buchet de flori, o sticla cu sampanie si o cutie cu praline poate parea un cliseu, dar iubirea are gust de ciocolata si se poate ca o simpla cutie de praline sa transforme doi oameni in suflete pereche.


Sa patrundem impreuna in lumea fermecata a ciocolatei...

vineri, 25 iunie 2010

Putin dintr-o avalansa de emotii




Ciocolata dateaza inca din 250-900 I.H., cand maiasii utilizau arborii de cacao pentru a crea o bautura spumoasa si condimentata, de ciocolata. In cultura Maya, populatia avea dreptul sa bea ciocolata doar la ocazii; in rest, acesta bautura era destinata folosirii doar de catre regi. In cultura Azteca, doar preotii, militarii decorati, conducatorii si comerciantii foarte instariti aveau dreptul sa utilizeze aceasta licoare regala.

Ciocolata ,“Hrana Zeilor”, “Zeita Fertilitatii, “este consumata de-a lungul timpului atat pentru efectele afrodisiace bine cunoscute cat si pentru beneficiile aduse organismului.

Ciocolata si iubire

Indienii din America foloseau un amestec bazat pe ciocolată în zonele erogene pentru ca sărutările să fie mai dulci, totodata mai aproape de timpurile noastre personalitati celebre foloseau ciocolata ca elixir al fericirii :
Jeanne du Barry amanta regelui Louis XV recomanda consumul in exces de spuma de ciocolata amantilor,
Ninos de Lenclos afirma ca ciocolata era vinovata pentru tineretea ei eterna si sarmul de care dadea dovada-tot ea a fost cea care l-a facut dependent pe Voltaire de ea si binenteles de ciocolata,
Nu putea lipsi Casanova care savura la Tuilleries , Paris cate o ceasca de ciocolata,
Balzac sustinea ca ceea ce ii mentine o activitate cerebrala intensa este consumul in exces de ciocolata.

Ciocolata si sanatate
Influenta magica pe care o are cacaoa asupra organismului :

MINERALELE – fierul, fosforul, kaliul, calciul şi sodiul, care stimulează procesul de înnoire a celulelor şi menţin umiditatea necesară pielii, luptă cu celulita.
VITAMINELE - din grupele C, D, E, hrănesc şi hidratează pielea.
POLIFENOLII -(antioxidanţi şi anti-radicalii) luptă cu îmbătrânirea pielii, apariţia ridurilor.
FLAVANOIDELE- menţin un drenaj natural, menţine vlaga, necesară pielii, distruge activ celulita.
TOBROMINA şi COFEINA - acţionează ca elemente, care stimulează reducerea celulitei şi scăderea greutăţii.
Este demonstrată şi eficienţa ciocolatei şi a băuturii din cacao, ca soluţii profilactice a artero-scelrozei, a diabetului zaharat, a imuno-deficienţei şi chiar şi a tumorilor maligne. În afară de asta, aceste produse minunate îmbunătăţesc funcţiile sistemului nervos, mai ales la persoanele în vârstă, stabilizează hemo-dinamica la bolnavii cu infarctul miocardic.

Si acum sa savuram o ceasca de ciocolata preparata cum imi place mie ,
cu lapte proaspat ,o lingurita de cacao pura de buna calitate , 2 lingurite de zahar brun, o sarutare de inghetata de vanilie si o adiere de scortisoara……mmm…da…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu